Showing all 5 results
گاورنر آسانسور چیست؟
گاورنر از قطعات اصلی آسانسور محسوب می شود که نقش مهمی در ایمنی آسانسور، کنترل سرعت و جلوگیری از سقوط کابین ایفا می کند. لذا مشتریان گرامی در انتخاب و خرید آن دقت کافی به عمل آورند. از بهترین گاورنرهای موجود در بازار و در صنعت آسانسور ایران می توان به گاورنر آسان شایان و پرشیا اشاره کرد.
نحوه عملکرد گاورنر آسانسور
سرعت فلکه گاورنر برابر با سرعت کابین آسانسور در زمان حرکت عادی کابین می باشد. اگر به دلیل نقص فنی سرعت کابین افزایش یابد، گاورنر با درگیر کردن فک های پاندولی، دنده های ایمنی و سیم بکسل سرعت کابین آسانسور را کاهش می دهد. این عمل قبل از رسیدن سرعت کابین به ۱۱۵ درصد سرعت نامی صورت می گیرد. با فعال شدن میکروسوئیچ های مخصوص، فرمان توقف نیز به موتور ارسال می گردد و همچنین سیستم پاراشوت آسانسور برای توقف کامل کابین فعال می شود.
اجزای اصلی تشکیل دهنده گاورنر آسانسور
فلکه اصلی گاورنر: فلکه اصلی گاورنر از اجزایی مثل بازوی پاندولی یا لنگر تشکیل شده است و همواره تحت فشار یک فنر قرار دارد. فلکه دارای یک شیار V شکل است که سیم بکسل گاورنر در آن قرار می گیرد. دنده های ثابت گاورنر نیز برروی فلکه اصلی نصب می گردند.
ترمز مکانیکی: ترمز مکانیکی یا پاراشوت در زیر دو طرف یوک کابین آسانسور قرار میگیرد و نقش مهمی در توقف کابین بر عهده دارد.
علاوه بر این گاورنر دارای کنتاکت و میکروسوئیچ و سیم بکسل (معمولاً سایز 6 و در شرایط خاص سایز 8) می باشد.
انواع گاورنر آسانسور از نظر نوع حرکت
1- گاورنر پاندولی ( دارای حرکت عمودی )
در وسط گاورنر پاندولی یک اهرم وجود دارد که چرخش آن متناسب با سرعت آسانسور است و دارای حرکت نوسانی در دو جهت می باشد. با افزایش سرعت آسانسور، نوسانات این اهرم افزایش می یابد تا حدی که افزایش بیش از حد سرعت آسانسور سبب درگیری زبانه پائینی اهرم به چرخ گاورنر و متعاقباً توقف گاورنر می گردد.
2- گاورنر سانترفیوژی ( گاورنر گریز از مرکز )
گاورنر گریز از مرکز دارای چرخ دوار، یک اهرم مکانیکی افقی و یک سنسور الکتریکی می باشد. در صورتی که شتاب آسانسور بطور ناگهانی افزایش یابد، اهرم مکانیکی در چرخ دوار قفل می گردد. همزمان، زبانه مکانیکی پاراشوت به ریل ها قفل شده و کابین متوقف می گردد. در این حالت، سنسور الکتریکی فعال شده و سبب متوقف شدن موتور می شود.
انواع گاورنر آسانسور از نظر جهت حرکت
1- گاورنر تک جهته
گاورنر تک جهته هنگامی که سرعت کابین آسانسور به سمت پایین افزایش پیدا کند، عمل خواهد کرد. گاورنر تک جهته معمولاً برای آسانسور گیربکس بکار می رود.
2- گاورنر دو جهته
گاورنر دو قطبی یا دو جهته هنگامی که سرعت آسانسور به سمت بالا یا پایین افزایش یابد، از سقوط کابین جلوگیری کند. گاورنر دو جهته معمولاً برای آسانسورهای گیرلس و MRL مورد استفاده قرار می گیرد.
محل نصب و نحوه نصب گاورنر آسانسور
محل نصب گاورنر آسانسور معمولاً در موتورخانه آسانسور و روی دال بتونی ( بتون سقف چاه آسانسور ) در نزدیکی محل شاسی موتور آسانسور نصب می باشد. در حالت کلی نحوه نصب گاورنر به این صورت است که بعد از قرار دادن گاورنر آسانسور در محل مورد نظر، سیم بکسل گاورنر از روی فلکه عبور کرده و از دو حفره موجود در دال بتونی که برای سیم بکسل گاورنر تعبیه شده به سمت پایین فرستاده می شود. سیم بکسل گاورنر از یک سمت از فلکه ته چاه آسانسور عبور کرده و به سمت بالا برگشت داده می شود تا به سر دیگر سیم بکسل بر روی کابین می رسد. سپس با اتصال به قطعه ای بنام استراکچر بر روی یوک بالای کابین آسانسور متصل می شود.
نکات مهم در استاندارد گاورنر آسانسور
گاورنر از قطعات اصلی و حساس آسانسور محسوب می شود. لذا نصب آن باید با دقت کافی توسط شرکت های نصب و راه اندازی آسانسور صورت گیرد. برخی نکات مهم مربوط به گاورنر آسانسور به شرح زیر است:
- طراحی و ساخت گاورنر باید مطابق استاندارد EN81-1/2 و ضمیمه Fo4 صورت گیرد.
- در هنگام نصب گاورنر نباید درجه انحراف عمودی آن بیشتر از ۰.۵ میلی متر باشد.
- حداقل قطر سیم بکس گاورنر باید ۶ میلی متر در نظر گرفته شود.
- در زمان نصب گاورنر باید توجه کرد که سیم بکسل گاورنر آسانسور فاقد هر گونه خمیدگی باشد.
- اتصال سرهای سیم بکسل های گاورنر باید به وسیله کرپی انجام شود.
- محل عبور سیم بکسل گاورنر باید مطابقت دقیقی با مرکز سوراخهای تعبیه شده در کف موتورخانه داشته باشد.
- در زمان نصب گاورنر آسانسور باید دقت کرد که فاصله ریل راهنمای آسانسور و سیم بکسل گاورنر مطابق با استانداردهای آسانسور باشد.
- مرکز فلکه اصلی گاورنر و فلکه ته چاه در یک راستا قرار گیرد.
- زدر زمان حرکت عادل آسانسور نباید بین فلکه گاورنر و تجهیزات آن و تجهیزات اتصال و سایش وجود داشته باشد.