در حال نمایش 20 نتیجه
درب آسانسور چیست؟
درب آسانسور از اجزای اصلی آسانسور محسوب می شود که وظیفه جلوگیری از سقوط مسافرین در چاه آسانسور را بر عهده دارد. علاوه بر این، زیبایی و نمای درب آسانسور از عواملی است که بسیار مورد توجه مشتریان قرار می گیرد. زیرا در ظاهر ساختمان بسیار تاثیرگذار می باشد. انواع درب های آسانسور ایرانی و وارداتی با کیفیت و قیمت های متفاوت در بازار ایران وجود دارد که باید در انتخاب و خرید آنها دقت لازم به عمل آورید. برای یک انتخاب مناسب لازم است که مشتریان گرامی با سیستم درب آسانسور آشنایی داشته باشند. در این مقاله سعی شده است که کلیاتی در مورد درب آسانسور توضیح داده شود.
درب های مختلف یک آسانسور
سیستم آسانسور دارای دو نوع درب طبقه و درب کابین می باشد.
درب طبقات آسانسور
همانگونه که از نام آنها مشخص است، درب طبقات درون طبقات نصب شده و ثابت می باشند. درب طبقات یک آسانسور به تعداد طبقاتی که قرار است درب آسانسور داشته باشد، وجود دارد. البته این امکان وجود دارد که طبقه یا طبقاتی از ساختمان درب آسانسور نداشته باشد و مابقی طبقات درب آسانسور داشته باشد. این موضوع به شرایط پروژه و طراحی بستگی دارد.
انواع درب طبقه آسانسور
درب طبقه آسانسور به دو دسته درب تمام اتوماتیک و درب لولایی تقسیم می شود. در سیستم درب تمام اتومات آسانسور، درب طبقه بصورت اتوماتیک باز و بسته می شود اما در سیستم درب لولایی طبقات با دست و توسط کاربر باز و بسته می گردد.
مزایای درب فول اتوماتیک آسانسور
- سیستم پیشرفته تر و تکنولوژی بهروزتر
- سرعت بالاتر
- سهولت در کاربری بویژه برای افراد ناتوان در ساختمان ها، بیمارستان ها، سالمندان و …
- عدم مسدود شدن راهروی روبروی درب آسانسور برای مکان هایی که فضای جلو درب آسانسور کم می باشد
مزایای درب لولایی
- قیمت مناسب تر
- قابل استفاده برای آسانسورهایی که عرض چاه کم می باشد
درب کابین آسانسور
درب کابین بر روی کابین آسانسور نصب می شود و به همراه کابین حرکت می کند. کابین آسانسورهای معمولی دارای یک درب است اما با توجه به شرایط ساختمان و طراحی انجام شده، این امکان وجود دارد که آسانسور بیش از یک درب کابین داشته باشد که در جهات مختلف باز شود.
انواع درب کابین آسانسور
درب تمام اتوماتیک کابین آسانسور
درب تمام اتومات کابین آسانسور برای آسانسورهایی به کار می رود که دارای درب طبقات اتومات می باشند.
درب نیمه اتوماتیک کابین آسانسور
درب نیمه اتومات کابین آسانسور برای آسانسورهایی بکار میرود که دارای درب طبقات لولایی و غیر اتومات می باشند. لازم به ذکر است برای درب لولایی نیز درب نیمه ی کابین بصورت اتوماتیک باز و بسته می شود و تنها درب طبقه است که با دست و توسط مسافر باز و بسته می گردد.
درب ریلی اتوبوسی آسانسور Folding Door
دلیل نام گذاری درب اتوبوسی آسانسور شباهت آن به درب اتوبوس و خط واحد می باشد. درب اتوبوسی یا تاشو دارای چهار لته است که بر روی یکدیگر در کابین آسانسور جمع می شود و برای پروژه هایی که محدودیت فضا در عرض چاه آسانسور وجود دارد، بکار می رود که این در واقع مزیت درب اتوبوسی آسانسور می باشد.
معایب درب اتوبوسی آسانسور:
- میزان خرابی بیشتر
- ظاهر نه چندان مناسب
- اشغال فضای زیاد در کابین آسانسور
اجزای تشکیل دهنده درب اتوماتیک کابین و طبقات آسانسور
- لته یا سگمنت ( Segment )
- سردرب یا ساسپنشن ( Suspension )
- سیل درب
درب کابین آسانسور ستون ندارد اما درب طبقات علاوه بر موارد ذکر شده دارای ستون نیز می باشد.
اجزای تشکیل دهنده سر درب آسانسور
- موتور سر درب
- کنتاکت
- تسمه
- کفشک ها
- قرقره ها
- درب طبقات
اجزای تشکیل دهنده درب لولایی طبقات آسانسور
- لته
- چارچوب
- لولا
- دستگیره
- قاب شیشه
- شیشه
اجزای دیگری که باید بر روی درب لولایی بسته شود عبارتند از: قفل، فنر درب و دیکتاتور یا آرام بند. همچنین، درب های کابین آنها که باید از نوع نیمه اتومات باشد، باید دارای کمان مکانیکی باشد.
انواع درب اتوماتیک آسانسور
درب اتوماتیک آسانسور از نظر باز و بسته شدن عموماً به دو دسته تلسکوپی و سانترال تقسیم می شوند. لازم به ذکر است که علاوه بر درب های تکسوپی و سانترال درب های جمع شو، عمودی و کپسولی و منحنی و … نیز وجود دارد که کاربرد زیادی در صنعت آسانسور ندارد و تنها در پروژه های خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
درب آسانسور تلسکوپی یا کشویی
درب های آسانسور تلسکوپی ( Sliding Door ) که مرسوم ترین نوع درب آسانسور محسوب می شود، از یک سمت باز و بسته می شود. این نوع درب به دو صورت چپ بازشو و راست بازشو تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. درب های تلسکوپی عموماً با دو لته و یا سه لته تولید می شود. درب های دو لته بیشترین کاربرد را دارد، اما برای آسانسورهایی که عرض چاه کم می باشد، درب های سه لته مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا اندازه بازشو درب کمتر است. درب های نیمه اتوماتیک کابین که برای درب های طبقات لولایی مورد استفاده قرار می گیرند، عموماً از تلسکوپی هستند.
درب آسانسور سانترال
درب آسانسور سانترال ( Central ) از وسط به سمت کناره ها باز و بسته می شود و به صورت دولته یا چهارلته تولید می شود که البته در صنعت آسانسور درب های دولته سانترال مرسوم می باشد و درب های آسانسور چهار لته چندان کاربردی ندارد.
مزایای درب سنترال نسبت به درب تلسکوپی
- زمان باز و بسته شدن کمتر
- ظاهر زیبا تر
- امکان قرینهسازی کابین آسانسور از لحاظ شکل ظاهری
- اشغال فضای کمتر در عمق کابین
درب آسانسورهای شیشه ای
این نوع درب دارای لته های شیشه ای است. درب های شیشه ای آسانسور دارای ظاهر بسیار زیبا می باشند و در زیبایی نمای ساختمان بسیار موثر هستند. درب شیشه ای آسانسور بیشتر در مجتمع های تجاری و ساختمان های لوکس مورد استفاده قرار می گیرد.
عرض و ارتفاع درب آسانسور
درب های آسانسور مرسوم در بازار دارای عرض 80 سانتی متر و ارتفاع 2 متر هستند اما درب های آسانسور در عرض های مختلف 70 – 80 – 90 و 100 سانتی متر با ارتفاع 200 و 210 نیز وجود دارد. البته گاهی در پروژه های خاص نیاز به درب آسانسور با عرض و ارتفاع بیشتر است که این نوع درب ها نیز توسط تولیدکنندگان بصورت سفارشی ساخته می شود.
قطعات و تجهیزات درب آسانسور
دربهای آسانسور نیز مانند دیگر تجهیزات آسانسور از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. برخی از این قطعات در انواع دربها مشترک بوده و برخی دیگر تنها برای یک نوع خاص از درب مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از این قطعات به شرح زیر می باشد.
دیکتاتور درب یا آرام بند
همانگونه که از نام آن مشخص است، دیکتاتور بسته شدن آرام درب طبقات و جلوگیری از برخورد و ضربه شدید درب با قسمتهای کابین می شود. آرام بند مخصوص درب های لولایی طبقات می باشد و درب های اتومات طبیعتاً نیازی به آرام بند ندارد.
مگنت درب
مگنت درب که از یک اهرم، جک و سینم پیچ تشکیل شده، یک قطعه ایمنی است که برای درب آسانسور بکار می رود. نحوه عملکرد مگنت درب آسانسور به این صورت است که هنگام رسیدن درب به طبقه قفل درب بر روی مگنت فشار ایجاد میکند و باعث باز شدن درب می شود.
سنسور درب
همانطور که می داند وظیفه سنسور تشخیص وجود یا عدم وجود شی یا شخص در جلوی درب است که از برخورد شدید درب به افراد و اشیا جلوگیری می کند. انواع سنسور درب آسانسور به دو صورت سنسور نقطه ای و سنسور پرده ای می باشد.
کفشک
کفشک در بالا یا پایین کابین در امتداد ریل راهنما است. وظیفهی آن هدایت درب برای باز یا بسته شدن است. انواع کفشک های درب آسانسور شامل کفشک لغزشی، ثابت و غلطکی می باشند.
بهترین برندهای درب آسانسور ایرانی
درب های آسانسور ایرانی و خارجی زیادی در بازار و صنعت آسانسور وجود دارد اما درب های تولید داخل مزیت هایی دارد که درب های وارداتی از آن ها بی بهره هستند. درب های ایرانی علاوه بر داشتن کیفیت بالا از قیمت بسیار مناسب تری نسبت به درب های وارداتی برخوردار است. همچنین، درب های ایرانی خدمات و پشتیبانی فعال دارد که همواره پاسخ گوی مشتریان عزیز می باشند و در صورت رخداد نقص فنی به راحتی می توانید قطعات آنها را تهیه و تعویض فرمایید. درب های آسانسور با کیفیت زیادی در ایران تولید می شود که از بهترین آنها می توان به درب اتوماتیک یاران، بیابانی حریری و درب سلکوم پلاس آریان سیستم رو اشاره کرد.