در حال نمایش 5 نتیجه
شستی آسانسور چیست؟
شستی آسانسور یکی از مهم ترین قطعات اصلی الکتریکال آسانسور است که وظیفه ارتباط بین کاربر و تابلو فرمان آسانسور را بر عهده دارد. انواع شاسی های یک آسانسور شامل دو دسته شاسی های احضار طبقات و شاسی کابین تقسیم می شود که مجموعه ای از کلیدها و نمایشگرهاست که در بیرون آسانسور کنار درب طبقات و داخل کابین قرار میگیرند. با انتخاب کلید شاسی مربوط به یک طبقه خاص توسط کاربر ، شاسی یا پنل شستی آسانسور فرمان کاربر را به تابلو فرمان ارسال می کند و تابلو فرمان با ذخیره فرامین، آنها را به تریتب اجرا می کند. وظایف پنل شاسی آسانسور فقط به موارد ذکر شده محدود نمی شود. بر روی این پنل دکمه های دیگری جهت هشدار خطر، توقف اضطراری و باز و بسته شدن درب نیز وجود دارد.
علاوه بر این، شستی اسانسور در زیبایی کابین بسیار تاثیرگذار است. لذا مشتریان عزیز باید در انتخاب و خرید آن دقت کافی به عمل آورند. شستی احضار طبقات و کابین آسانسور در دو حالت روکار و توکار نصب می گردد. پنل شستی های کابین معمولاً بین 17 تا 35 میلی متر ضخامت دارد. بر اساس استاندارد آسانسور، حداقل فاصله مجاز پنل شاسی آسانسور از کف برابر با 90 سانتی متر می باشد.
اجزای اصلی شاسی آسانسور
- شاسی احضار طبقات به ازای هر طبقه
- نمایشگر
- نشانگر تعیین کننده مسیر حرکت آسانسور
- کلید باز و بسته شدن درب آسانسور
- دکمه تهویه کابین
- دکمه زنگ خطر
- چراغ روشنایی اضطراری
- انواع نشانگر طبقات آسانسور
نشانگر طبقات بیرون آسانسور یا نمراتور، از اجزای شاسی احضار آسانسور می باشد که به صورت دیجیتالی شماره طبقه و محل توقف آسانسور را به کاربر نشان میدهد. نشانگرها دسته های زیر تقسیم میشود.
- نمایشگر لاتیس
- نمایشگر ریزشی
- نمایشگر سگمنت
- نمایشگر LCD
نمایشگر سگمنت شاسی آسانسور
نمایشگر سگمنت شاسی آسانسور معمولاً دارای هفت دیود ( سون سگمنت ) می باشد که از طریق آنها می تواند تمامی اعداد و برخی حروف لاتین را نمایش دهد. نمایشگرهای سگمنت دارای لوازم نیمه هادی بوده و دارای طول عمر زیاد و مصرف برق پایین هستند. نمایشکر سگمنت بیشترین کاربرد در صنعت آسانسور دارد و از نظر قیمت، ارزان ترین نمایشگر می باشد.
نمایشگر LCD شاسی آسانسور
نمایشگر LCD می تواند تصاویر گرافیکی با کیفیت بالا، امکان نمایش شماره طبقه، کاربری طبقه و … را نمایش دهد. نمایشگر LCD از نظر قیمت گرانترین نوع نمایشگر می باشد.
انتخاب شستی آسانسور
شاسی های متفاوتی با قیمت های مختلف در بازار وجود دارد. مهم ترین موضوع در انتخاب شستی آسانسور کیفیت ساخت شستی می باشد. شاسی های نامرغوب طول عمر کوتاهی داشته و پس از مدت زمان اندکی نیاز به تعویض دارد که این موضوع برای ساکنین ساختمان هزینه زیادی در پی دارد. لذا در انتخاب یک شاسی معتبر و با کیفیت بسیار دقت فرمائید. علاوه بر کیفیت که موضوع اصلی در یک انتخاب است، شاسی در زیبایی کابین و نمای ساختمان بسیار موثر است. پیشنهاد می شود که پنل شاسی داخل کابین انتخاب شده هم رنگ کابین باشد. همچنین رنگ شستی های احضار طبقات با درب طبقات تناسب داشته باشد.
همچنین، انتخاب یک شاسی مناسب با توجه به شرایط ساختمان و نوع آسانسور انجام می شود. بعنوان مثال شستی های تاچ ( لمسی ) برای پروژه لوکس مورد استفاده قرار گرفته که البته قیمت بالاتری نسبت به شستی های معمولی دارد.
جنس پنل شستی آسانسور موضوع دیگری است که مشتریان گرامی باید مد نظر قرار دهند. بعنوان مثال، برای مناطق جنوب کشور که رطوبت هوا زیاد است، سعی کنید که از پنل شستی های استیل نگیر استفاده کنید تا در برابر شرجی و زنگ زدگی مقاوم باشد.
در انتخاب شاسی آسانسور به نوع کاربری آسانسور حتماً دقت فرمائید. بعنوان مثال برای آسانسورهای باربر و صنعتی بهتر است که از پنل شستی های فلزی استفاده گردد و از نصب شاسی های شیشه ای پرهیز شود.
انواع شستی آسانسور
شاسی آسانسور دکمه ای یا فشاری
این نوع شستی که بیشترین کاربرد را دارد، برای فرمان گرفتن از کاربر دارای دکمه یا پوش باتن (Push-Button) می باشد. شستی های دارای کلید معمولاً از جنس استیل می باشد. قیمت شستی دکمه ای آسانسور نسبت به انواع دیگر مناسب تر است و برای ساختمان ها و پروژه های معمولی از آن استفاده می شود.
شستی اسانسور لمسی
شستی های تاچ آسانسور معمولاً از جنس شیشه یا استیل می باشد. این نوع شاسی معمولاً در پروژه های لوکس مورد استفاده قرار می گیرد. شاسی شیشه ای آسانسور در زیبایی ساختمان و کابین آسانسور تاثیر فوق العاده ای دارد و دارای جذابیت خاصی می باشد.
شاسی آسانسور VIP
شاسی آسانسور VIP با استفاده از کارت، کد و یا اثر انگشت عمل می کند و فقط به افراد خاصی اجازه عبور می دهد.
بهترین شستی آسانسور
شستی های گوناگونی با کیفیت و قیمت های مختلف در بازار و صنعت آسانسور وجود دارد. با توجه به موارد ذکر شده مشتریان عزیز باید حتماً در انتخاب و خرید شاسی آسانسور دقت کافی داشته باشند. از بهترین برندهای شاسی آسانسور که در حال حاضر در صنعت آسانسور محبوبیت زیادی دارد می توان به شاسی های آسانسور اسدی الکترونیک پژوه ، پنتا ، مدیا و آلومین لیفت اشاره کرد.
سیم کشی شستی کابین آسانسور
در حالت کلی، سیم کشی پنل شستی های طبقات و کابین آسانسور در سومین مرحله از نصب آسانسور ( مرحله راه اندازی آسانسور ) انجام می شود. در سیم کشی شاسی کابین آسانسور باید خط سوئیچ و نمایشگر شناسایی شود. برای سهولت در فهم مدار، نقشه مربوط به مدار معمولاً به همراه شاسی موجود است. در اکثر شاسی های آسانسور معمولاً رنگ سیم ها به شرح زیر می باشد:
- سیم رنگ زرد: برای هر دو سیم سوئیچ
- سیم رنگ مشکی: سیم منتهی به قطب منفی
- سیم رنگ قرمز: سیم منتهی به قطب مثبت
روش های سیم کشی شاسی کابین آسانسور
به صورت کلی سه روش برای سیم کشی شاسی آسانسور وجود دارد.
1- روش موازی دو سیم: در این روش که امروزه کاربرد چندانی ندارد دو خط مجزا برای سیگنالهای نمایشگر نوری و سوئیچ هر شاسی استفاده میشود.
2- روش موازی تک سیم: این روش که معمولاً برای پروژه های معمولی با تعداد ایستگاه کم کاربرد دارد، یک خط مشترک برای سیگنالهای نمایشگر نوری و سوئیچ دارد.
3- روش سریال: در این روش که بیشتر برای پروژه های با تعداد ایستگاه زیاد جهت صرفه جویی در مصرف تراول کابل کاربرد دارد، از برد الکترونیکی مبدل استفاده می شود.
سیم کشی شاسی احضار طبقات آسانسور
برای انجام سیم کشی صحیح شاسی طبقات خارجی آسانسور لازم است که به موارد زیر توجه شود:
- استفاده از سرسیم بمنظور ارتباط سیم های مختلف به ترمینال های پیچی
- عدم استفاده از کابل و سیم های نازک نظیر سیم های نازک و شکننده تلفنی برای جلوگیری از قطعی
- تشخیص خطوط سیگنال های متفاوت از طریق رنگ بندی متمایز
- استفاده از مارکینگ مناسب برای سیم های ارتباطی