تابلو برق ۳ فاز آسانسور چیست؟
تابلو سه فاز یک جعبه حاوی تعدادی فیوز و کلید است که وظیفه آن بطور کلی تامین برق تمامی قطعات آسانسور در موتورخانه و تجهیزات داخلی کابین می باشد. تابلو سه فاز در واقع ورودی یا به اصطلاح input برق آسانسور است و جریان ورودی برق قبل از اینکه به تابلو فرمان آسانسور برسد، کنترل میکند.
تابلو سه فاز، برق سه قسمت مختلف را تامین می کند:
- برق موتور و تابلوی کنترل
- برق چراغ های چاله آسانسور و اتاقک موتورخانه
- برق پریزهای چاله آسانسور و اتاقک موتورخانه
اجزای تشکیل دهنده تابلو سه فاز
- دو کلید مینیاتوری
- شینه نول و ارت
- ترمینالهای سه فاز و نول و ارت
- یک کلید سه فاز غلطکی و سه چراغ سیگنال برروی درب
روشن بودن چراغ ها نشان دهنده وجود سه فاز و دلیل کلید سه فاز قطع کامل مدار سه فاز اسانسور است. با چرخاندن کلید گردان روی این تابلو، برق کل سیستم آسانسور، بجز برق روشنایی ها و پریزها قطع خواهد شد.
- سه فیوز فشنگی ۲۵ تا ۳۵ آمپر که از عبور جریان غیرمجاز جلوگیری می کند و محافظ قطعات الکتریکی آسانسور می باشد.
- دو فیوز مینیاتوری که به عنوان خروجی برق تک فاز آسانسور بنام FLC و خروجی برق روشنایی داخل چاهک آسانسور
قطعه دیگر در این باکس بنام اتصال به زمین یا ارت تعبیه شده است. نصابان عزیز باید دقت فرمایند که ارت حتما باید سیستم تابلو فرمان و کل مجموعه سیستم موتور و پایه آن متصل شود تا از بروز برق گرفتگی جلوگیری شود.
نکات مهم درباره نگهداری تابلو برق ۳ فاز
با توجه به اینکه آمپر خروجی جعبه سه فاز بالا می باشد، سیم های معمولی توان کشش چنین جریانی را ندارد. لذا سیم خروجی از تابلو سه فاز آسانسور باید حداقل سیم نمره ۳ باشد. مواد مورد استفاده در ساختار جعبه تابلو برق سه فاز آسانسور باید توان انتقال ولتاژ بالا را داشته باشد. بدنه جعبه نیز باید با رنگ اندود پوشاند.
سرویس تابلو برق سه فاز
چنانچه یکی از فیوزهای فشنگی داخل این باکس دچار نقص شود، این امکان وجود دارد که یک یا دو فاز وارد تابلوی آسانسور شود و باعث خاموش شدن آسانسور یا حرکت نکردن کابین گردد. فیوزهای فشنگی نباید از مدار خارج شود و اصطلاحاً پل شود، زیرا در این صورت با کوچکترین تغییر آمپر در جریان مدار آسانسور باعث وارد شدن صدمات سنگین به مدار تابلو فرمان آسانسور و یا درایو تابلو فرمان می شود. سرویسکاران عزیز باید سلامت تابلو سه فاز را در سرویس های دوره ای چک کنند.
نصب و سیم کشی تابلو سه فاز آسانسور
تابلوی سه فاز توسط رولپلاک و در نزدیکی تابلو فرمان اسانسور، معمولا در نزدیکی درب ورودی موتورخانه و در ارتفاع ۱۲۰ الی ۱۴۰ سانتی متر از کف موتور خانه نصب می شود. فاز R-S-T توسط کابل سه فاز که از درون چاه آسانسور به موتورخانه کشیده می شود، به ترمینال های تابلو وصل می شود. سیم نول کابل (معمولا به رنگ آبی است) را به شینه نول و سیم زرد-سبز را به شینه ارت وصل می شود. RSTتابلوی سه فاز به RST تابلو فرمان و نول هر دو تابلو بهم وصل می شوند. شینه ارت هر دو تابلو نیز به یکدیگر و خروجی کلید مینیاتوری به ترمینال FLC تابلو فرمان وصل می گردد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.